Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
U wilt graag stoppen met roken ?

Sluit een Pact for Life met een van uw naasten om uw kans op succes te vergroten*

*Tabakstop.be

10 problemen die alleen rokers begrijpen:

10 problemen die alleen rokers begrijpen:

Hoeveel van deze punten kwamen u bekend voor?

Het is best wel moeilijk om een roker te zijn... Hier zijn 10 problemen waarmee de meeste rokers - vooral diegenen die willen stoppen - wel eens geconfronteerd werden.

1) “Sorry, dat is mijn laatste. Echt." Of u nu diegene bent die dit zegt of dit wel eens gezegd hebt, het blijft een zin die iedereen in verlegenheid brengt.

2) Iemand een krakkemikkige aansteker lenen en dan ... blijven staan en uw excuses aanbieden omdat de aansteker het niet doet, terwijl de andere wanhopig probeert om de aansteker aan de praat te krijgen.

3) Blaren op uw duim van diezelfde aansteker, omdat u er geen 50 cent voor over hebt om een nieuwe aan te schaffen, terwijl u wel 5 euro voor een pakje sigaretten over hebt.

4) Die frustrerende, boze paniek wanneer u een aansteker kwijt bent, en wanhopig naar een sigaret snakt en de boel overhoophaalt op zoek naar iets om uw sigaret mee aan te steken - u hebt dan ook de hele tijd gevloekt, omdat u het verlangen niet de baas bent.

5) Buiten adem zijn als u probeert een trap te beklimmen, en door iemand ingehaald wordt die veel ouder lijkt en daardoor minder fit als u hoort te zijn.

6) De kriebel achter in de keel waar u maar niet vanaf komt, hoe hard u ook gorgelt of hoest - en de paranoia die daarmee gepaard gaat: “Is dit het eerste teken van iets ernstigs? Hoelang zal ik wachten voordat ik naar de dokter ga? Wordt het beter of slechter als ik er nog eentje rook?"

7) Als u een brandgaatje in uw favoriete jasje ontdekt, en geen idee hebt hoe het daar gekomen is, maar in de wetenschap dat het niet hersteld kan worden, hebt u wel weer geld over de balk gesmeten door uw rookgewoonte.

8) Dat lege gevoel onder in uw maag wanneer het koud, nat en winderig is - maar u snakt naar een sigaret en weet dat u straks toch naar buitengaat.

9) Die vervelende zelfhaat die aanwezig is wanneer u, na twee dagen gestopt te zijn met roken, naar uw vrienden snauwt die slechts proberen om u te helpen en te ondersteunen.

10) Dat u zich bij de kassa realiseert dat u op automatische piloot staat, en naar een pakje sigaretten vraagt en heel goed weet dat u wilt stoppen. U betaalt ervoor, maar u hebt daar al meteen spijt van. Dat u het pakje sigaretten al opengetrokken hebt voordat u buitenstaat en er één opsteekt en best weet dat u dat niet zou moeten doen. Dat u het niet wilt. Dat u wilt stoppen. Maar blijft inhaleren terwijl u dit overdenkt.

Bezoek een arts in uw buurt om persoonlijk afgestemde hulp, advies en ondersteuning te ontvangen; Tesamen met medicamenteuze hulp is de kans tot bijna 3 keer zo grot dat u succesvol stop met roken.1

1. Kotz D. et al, Addiction 2014; 109(3): 491-499.

Hoeveel van deze punten kwamen u bekend voor?