Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
U wilt graag stoppen met roken ?

Sluit een Pact for Life met een van uw naasten om uw kans op succes te vergroten*

*Tabakstop.be

3 dingen die u misschien nooit kunt doen als u blijft roken

3 dingen die u misschien nooit kunt doen als u blijft roken

Welke van deze manieren om met roken te stoppen zou u overwegen?

We weten allemaal dat roken een groot gezondheidsrisico met zich meebrengt. Ook al opent roken bepaalde deuren, de lijst met nadelen is veel groter dan de lijst met voordelen. Van de meest uitlopende voorbeelden vindt u hieronder een aantal dingen die u als roker nooit kunt doen.

Astronaut worden: Weet u wat ervoor nodig is om astronaut te worden? (Naast een doctoraatsopleiding, ongelooflijke technologische en wetenschappelijke kennis, intensieve training, meer dan 1000 vlieguren als straaljagerpiloot) dient u ook over onaangetaste longen en een grote fysieke paraatheid te beschikken om aan het leven in de ruimte te kunnen voldoen. Beschadigde longen en luchtwegen door jarenlange blootstelling aan teer, nicotine en schadelijke kankerverwekkende stoffen maken het bijzonder moeilijk om door de selectie te geraken. U kunt natuurlijk proberen om voor een slordige 200.000 euro een zitje op de Virgin Galactic van Sir Richard Branson te scoren, om alsnog astronaut te kunnen worden. Maar ja, als doorwinterd roker die zo'n € 2.000 per jaar aan sigaretten uitgeeft (als u een pakje per dag rookt en op basis van 5.20€ voor een pak van 20 sigaretten), is de kans klein dat u nog spaargeld voor een ruimteavontuur overhoudt.

Een vlucht naar Australië: Als u als roker naar Australië (Down Under) vliegt, dan wordt u letterlijk onderuitgehaald. Een vlucht van Brussel naar Melbourne duurt zo'n 22 uur, en in al die tijd kunt u geen sigaret opsteken. En dat is zonder taxiën en landen, of andere onverwachte vertragingen die tijdens transcontinentale vluchten kunnen voorvallen. In de luchthavens zelf vindt u ook steeds minder rookruimtes, waardoor het een nog grotere uitdaging wordt om snel een sigaret te roken. Houdt u dit vol?

In de winter binnen in een warm café blijven: Het vriest, dus waarom zou u buitenstaan in plaats van binnen een lekker pintje te drinken? Het is die vreselijke gewoonte die tussen uw vingertoppen zit of aan uw mond bengelt. We hebben het allemaal meegemaakt, en weten dat het vreselijk voelt (en koud, zo koud) om tijdens de wintermaanden door een sigaret gedomineerd te worden.

Nu snapt u het wel, denk ik! In plaats van alleen maar door te gaan over alle dingen die u niet kunt doen, is het nu tijd om het over de positieve dingen te hebben die u als niet-roker wel kunt doen. Met een stappenplan en hulp van een zorgverlener bij u in de buurt kunt u met roken ophouden en een nieuw leven beginnen.

Welke van deze manieren om met roken te stoppen zou u overwegen?