Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
U wilt graag stoppen met roken ?

Sluit een Pact for Life met een van uw naasten om uw kans op succes te vergroten*

*Tabakstop.be

5 tips om na rookstop weer een mooie huid te krijgen

5 tips om na rookstop weer een mooie huid te krijgen

Als schoonheid alleen aan de buitenkant te zien is, dan zou ik er maar snel voor zorgen dat uw huid hieraan voldoet. Als doorwinterd roker kan dat best moeilijk zijn - roken onthoudt de huid van zuurstof en essentiële voedingstoffen, die in vroegtijdige rimpels, een onregelmatige teint en pigmentvlekken resulteren.

Er bestaat geen magische formule om de effecten van langdurig roken op de huid terug te draaien (mocht iemand deze gevonden hebben, laat het ons dan zo spoedig weten!), maar zodra u uw nicotinegewoonte de rug toegekeerd hebt, begint uw huid langzaam te helen. Hieronder beschrijven we wat er met uw huid gebeurt wanneer u uw sigaret voor de allerlaatste keer dooft (dat is echt iets heel moois, dat beloven we u) en hoe u het herstelproces van uw huid kunt bevorderen. (Zoals altijd, raden we u aan om hulp van een arts bij het stoppen met roken te vragen voordat u uw levensstijl drastisch gaat veranderen).

1. Uw huid gaat weer glanzen

Wat uw lichaam doet: Zonder het giftige mengsel van chemicaliën van de sigaretten heeft uw huid geen tekort aan zuurstof meer. De bloedcirculatie naar uw organen wordt verhoogd, evenals het niveau van antioxidanten, en leidt tot het herstel van uw huidcellen. Dit alles zorgt er voor dat uw huid er frisser en gezonder uitziet.

Wat u zelf kunt doen: Reinig, scrub en hydrateer als deel van een dagelijks huidverzorgingsregime om doffe en dode huidcellen te verwijderen.

2. Daar knapt u van op - letterlijk

Wat uw lichaam doet: Tabaksrook zet het afbraakproces in gang van elastine en collageen, die fantastische, kleine bindweefsels die uw huid stevig en levendig houden. Zonder dit zou uw huid er maar slapjes bijhangen.

Wat u zelf kunt doen: Dagelijks sporten bevordert de bloedcirculatie in het lichaam en verstevigt de spieren die kunnen helpen om een slappe huid te verstevigen. En nog veel belangrijker - u hoort het hier, zoals u het overal hoort - gebruik zonnebrandcrème.

3. U tuit uw lippen niet meer zo vaak om te roken (misschien nu wel om een andere reden)

Wat uw lichaam doet: Omdat uw lippen niet meer de hele tijd om een sigaret zitten, verkleint u de kans op ‘rokerslijntjes’ en vermijdt u diepe rimpels rondom de mond.

Wat u zelf kunt doen: Tuit uw lippen alleen voor een speciale persoon, en maak geen selfies met getuite lippen.

4. U ruikt beter

Wat uw lichaam doet: Uw kleding en bankstel zijn niet de enige zaken die voortdurend naar rook ruiken - het laat ook sporen op uw huid achter, waardoor uw vingertoppen geel worden.

Wat u zelf kunt doen: Drink genoeg water om uw huid te hydrateren en de resten weg te spoelen, en vermijd dehydraterende dranken zoals alcohol of drankjes met cafeïne.

5. Zo bent u sneller weer de oude

Wat uw lichaam doet: Nicotine vertraagt het genezingsproces omdat het zuurstof aan de huidcellen onttrekt. Nadat u gestopt bent met roken en uw aantal bloedcellen stijgt, zult u merken hoe snel uw huid na een wondje geneest.

Wat u zelf kunt doen: Neem vitamines in (visolie en vitamine C, B en D op basis van raadgevingen van uw arts) om weefsel voor littekens te helpen aanmaken en om het genezingsproces te versnellen.