Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
U wilt graag stoppen met roken ?

Sluit een Pact for Life met een van uw naasten om uw kans op succes te vergroten*

*Tabakstop.be

Detox uw huis: Hoe raakt u de sigarettengeur kwijt?

Detox uw huis: Hoe raakt u de sigarettengeur kwijt?

Welke van deze manieren zou u overwegen om met roken te stoppen?

Of u nu pas met roken gestopt bent of gewoon de muffe lucht in uw huis wilt opfrissen, de sigarettenrook blijft veel langer in uw huis hangen dan de slechte gewoonte - zelfs nadat u elke asbak geleegd hebt, uw laatste pakje weggegooid hebt en de ramen geopend hebt.

Het gaat niet alleen om de slechte geur. Onderzoek wijst uit dat teerresten en giftige gassen die aan kussens, tapijten en muren blijven hangen, ook wel passieve rook genoemd, in combinatie met andere giftige stoffen in binnenruimtes tot nieuwe, nog meer kankerverwekkende kunnen leiden.

Het is niet makkelijk om van oude tabaksgeuren en -deeltjes af te komen, maar met een beetje geduld en hard aanpakken maakt uw woning een serieuze kans. Lees verder voor onze allerbeste tips...

Verwijder en reinig al uw gordijnen en linnengoed zorgvuldig:

Alle stoffen die gewassen of gestoomd moeten worden - tapijten, wandkleden, gordijnen, tafelkleden, dekbedden en handdoeken - moeten verwijderd worden voordat u aan de grote schoonmaak begint.

Ventileer en verlucht:

Open uw ramen en deuren en ventileer het huis met zoveel mogelijk frisse buitenlucht om zo van alle rooklucht af te geraken. Vervang filters op afzuigkappen om ervoor te zorgen dat er geen restluchtjes door uw huis gepompt worden. U kunt ook luchtreinigers kopen die u in verschillende kamers kunt plaatsen om te helpen de verontreinigingen uit de lucht te krijgen.

Houtskool of azijn:

Plaats gedurende een paar dagen schaaltjes met actieve kool of witte azijn verspreid door uw huis om de geuren te absorberen en te neutraliseren - zorg er wel voor dat u deze buiten het bereik van kinderen en huisdieren houdt.

Lap uw ramen en spiegels:

Glas en spiegels trekken als geen ander rook aan. Spray alle oppervlakten met een mengsel van water en azijn of een glasreiniger, en maak ze met een microvezeldoekje schoon.

Reinig uw vloerbekleding met een stoomreiniger:

Afhankelijk van de ernst van de rookgeur die u ruikt, moet uw vloerbekleding misschien volledig vervangen worden; Toch kunt u eerst een tapijtreiniger proberen die u op bepaalde plekken op de vloerbekleding kunt strooien voordat u gaat stofzuigen of stomen. Als laatste redmiddel kunt u vakmensen bellen om uw tapijt met een dieptereiniger te laten stomen.

Was uw muren en geef ze een nieuwe verflaag:

Naast de vloerbekleding nemen de muren de meeste restrook in uw woning op. Gebruik een milde allesreiniger om uw muren en plafond te schrobben, te schrobben en nog eens te schrobben. Indien de geur niet voldoende goed verwijderd is, moet er opnieuw geverfd worden - en ook al is dit veel meer werk, het is de beste manier om zowel rookgeuren als rookplekken op uw muren te verwijderen. Begin met een grondverf of vernis die geurtjes opneemt zodat bestaande geuren niet door de nieuwe verflaag heenkomen; breng daarna nog twee lagen latexverf aan in een kleur naar keuze en maak het af met glansverf.

U bent er! Adem in, en ontspan u: Uw woning is rook- en geurvrij - en na al dat harde werk hebt u een nog grotere drijfveer om niet weer te beginnen roken, zodat alles niet voor niets is geweest!

Welke van deze manieren zou u overwegen om met roken te stoppen?