Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Meer tips

Zoek een stopcoach

Naarmate uw stoppoging vordert, heeft u misschien behoefte aan de morele steun van iemand die dezelfde emoties als u beleeft. Zoek iemand die u kan vertrouwen.

Bekijk enkele ontnuchterende foto's

Zelfs al geniet u van roken, foto's van zieke longen of volle asbakken zijn altijd een schok en geven u een goede reden om niet toe te geven aan de drang om te roken.

Besteed uw tijd op een andere manier

Mensen roken vaak niet omdat ze het moeten, maar omdat het de tijd vult, tijd die op een veel betere manier zou kunnen worden besteed.

Bereid een babyvriendelijke omgeving voor

Een baby wilt u niet verwelkomen in een door sigarettenrook geteisterd huis. Geef dus alles, van de auto tot de gordijnen, een dieptereiniging.

Begrijp waarom hunkering optreedt

Het is aangetoond dat de hersencircuits veranderen door roken, zelfs nadat alle nicotine uit het lichaam is verdwenen, vergt het tijd om zich te herstellen.

Download een rookstop app

Er zijn massa's apps voor smartphones die u een interactieve manier bieden om uw rookgewoonten onder controle te houden.

Wijzig uw drinkpatroon

Een deel van het stopproces draait rond het vervangen van sigaretten door een minder schadelijk alternatief. Een slokje mondwater wanneer de drang toeslaat, biedt u een fris alternatief.

Wijzig uw drinkgedrag

Als u overdag gewoonlijk koffie of thee drinkt, drink dan iets anders om het triggermechanisme te vermijden dat het aan roken koppelt.

Rokerstanden

Roken schaadt niet alleen uw gezondheid, ook uw uiterlijk wordt er door aangetast. Neem elke dag een foto van uw tanden om te zien hoe ze geleidelijk witter worden.

Start met yoga

Yoga, de overkoepelende term voor verschillende fysieke, mentale en spirituele disciplines, kan enkele van de symptomen bestrijden die u opnieuw zouden kunnen aanzetten om te roken.

Ga stap voor stap te werk

Voor altijd lijkt lang, doe het dus rustig aan, stel kleine, haalbare doelen zoals niet roken vόόr het ontbijt, of gedurende een week stoppen, dan twee enzovoort.

Kijk naar de voordelen tegen het verouderen

Uw huid is een prima indicator voor uw algemene gezondheid. Als u stopt met roken, mag u zichzelf aan minder rimpels en een gezondere huid verwachten.

Luister naar verhalen van anderen

Elke roker heeft een ander verhaal, maar dat betekent niet dat u de mosterd niet bij anderen kunt halen die geprobeerd hebben te stoppen.

Eet iets gezonds

De orale voldoening die roken biedt, is moeilijk te overwinnen. Het komt er dus op aan iets anders te vinden om in uw mond te stoppen.

Leer een nieuwe taal

Denk aan iets dat u altijd al heeft willen leren, en bijt u erin vast. Gebruik de tijd die u anders aan roken had besteed om uw vaardigheden uit te breiden.

Oefen uw diepe ademhalingstechnieken

Extra zuurstof in uw bloedsomloop is een fantastische manier om de verschijnselen van vermoeidheid of hoofdpijn die u ervaart te bestrijden.

Verwijder alle dingen die u aan roken herinneren

Verwijder alle rookartikelen uit uw huis en uw auto. Gooi halflege pakjes, asbakken, aanstekers en alle rookaccessoires weg.

Ontdek de rol van wilskracht

Het is niet onmogelijk om te stoppen met roken uitsluitend op wilskracht alleen, maar diegenen die een professionele zorgverlener raadplegen, maken bijna 3 keer meer kans.

Ga naar de bioscoop

De combinatie van een rookvrije omgeving met een visuele afleiding is een goede manier om de hunkering te overwinnen, zowel alleen als in een groep van niet-rokers.

Neem een dagje vrij

Roken is vaak een onderdeel van een routine waarbij u zich tijdens pauzes verplaatst en een sigaret opsteekt. Tijdens de eerste dagen kan het gemakkelijker zijn om van omgeving te...

Administratie als afleiding

Worstel u door de groeiende berg facturen, formulieren en administratie om uzelf af te leiden en een echt gevoel van zelfvoldoening te krijgen wanneer u klaar bent.

Smaakpapillen

Probeer een recept om van uw nieuwe en verbeterde gehemelte te genieten. Kies er een dat veel vaardigheid en concentratie vergt om u bij de zaak te houden.

Download een hartslag app

Uw hartslag is een objectief gegeven dat u voor, tijdens en na de hunkering kunt meten. Ontdek wat uw gemiddelde is en hoe uw hartslag in verschillende situaties kan schommelen.

Houd een rookdagboek bij

Om met succes te stoppen, moet u de rooktriggers begrijpen: de tijdstippen en situaties die u aanzetten tot roken.

Verhoog uw kansen om zwanger te raken

Roken vermindert uw kans op een zwangerschap, zowel bij een natuurlijke bevruchting als bij IVF.

Bel een oude vriend(in).

Het is leuk om enkele afleidingstechnieken klaar te hebben wanneer u onverwacht de drang voelt om te roken, zoals opnieuw contact opnemen met een verre vriend of familie.

Zoek een leuke ontspanning

Lachen is vaak het beste medicijn, zowel voor liefdesverdriet of voor een tijdelijke afleiding van uw drang naar roken.

Vier uw rookstopverjaardag van een week

Goed gedaan, u bent erin geslaagd zeven dagen lang niet te roken! Dit is niet het moment om op je lauweren te gaan rusten, maar u heeft wel al een schouderklopje verdiend.

Laat een foutje niet uitgroeien tot een ramp

Heeft u iets gedaan wat u niet had mogen doen? Het is belangrijk dat u onmiddelijk opnieuw op het rechte pad komt. Gooi de gekochte sigaretten dus weg.

Wijzig uw drinkpatroon

Als het weekend nadert en u voelt dat u klaar bent om uit te gaan, sta dan niet toe dat de drank u in uw oude gewoonten laat hervallen.